Cursus

Wat is de cursus iSupport?

afbeelding cursus De cursus is ontwikkeld door een team van experts. De experts zijn professionals met veel kennis over dementie en gedrag. Maar met experts bedoelen we ook ervaringsdeskundigen. De cursus is dus mede ontwikkeld door mensen die in een vergelijkbare situatie zitten als u.
De cursus bestaat uit 5 thema’s:

  1. Wat is dementie?
  2. Wat betekent het om mantelzorger te zijn?
  3. Verlenen van dagelijkse hulp bij activiteiten en persoonlijke verzorging
  4. Hoe kunt u ook nog goed voor uzelf zorgen?
  5. Hoe gaat u zo goed mogelijk om met lastig gedrag van uw naaste?
Elke thema bestaat uit een aantal lessen. In totaal zijn dat er er 23. U kunt echter zelf beslissen welke lessen u wilt volgen, in welke volgorde en in wat voor tempo. U kunt dit alles zelfstandig doorwerken wanneer het u uitkomt. Tijdens het volgen van de cursus kunt u ondersteuning krijgen van een ervaringsdeskundige die ervaring heeft met mantelzorgen en de cursus goed kent. Dit contact verloopt via email. Wij adviseren u echter om in ieder geval een les per week te volgen.

Waarom wel of niet deelnemen?

Het is belangrijk dat u de mogelijke voor- en nadelen goed afweegt voordat u besluit om mee te doen. Voordeel van deelname is dat u een online cursus kunt volgen: direct of over 3 maanden. Wij hopen dat de cursus u helpt om de mantelzorg beter aan te kunnen. Daarnaast helpt u de wetenschap door deel te nemen. U draagt dan bij aan het vergroten van kennis over de werkzaamheid van de online cursus iSupport.

Deelname aan het onderzoek kost u tijd. Het is goed u dit vooraf te realiseren. Het invullen van de vragenlijsten kost 3*45 minuten. U bent vrij om te kiezen hoeveel tijd u wilt besteden aan de cursus zelf. Uiteraard verwachten we wel dat als u hier meer tijd aan kunt besteden het u dan ook meer oplevert. Er is geen vergoeding beschikbaar voor deelname aan het onderzoek.

Tussentijds stoppen

Deelname is geheel vrijwillig. Ook als u eenmaal begonnen bent aan het onderzoek, kunt u stoppen wanneer u wilt. U hoeft niet te zeggen waarom u stopt. Wel vagen wij dit te melden aan de onderzoeker. Overigens, als u stopt met de cursus, zullen we u wel vragen om de vragenlijsten nog voor ons in te vullen. Dat is van belang voor het onderzoek. Maar uiteraard is ook dat geen verplichting.